Wilbert Bulsink (1983)

Snelle Golven en Langzame Golven (2012) * (band 3)

 

Wat maakt uw muziek uniek?

Wat mijn muziek uniek maakt weet ik nog niet.

Wat inspireert u bij het componeren?

Bij componeren inspireert mij vooral het onbekende: de dingen die ik nog niet weet of begrijp. Er moet altijd wat te ontdekken zijn. Bij deze stukken voor cello en piano ontdekte ik bijvoorbeeld dat het heel lastig is om iets heel makkelijks te schrijven. Dat wist ik eigenlijk al, maar toch werd ik opnieuw met mijn neus op die feiten gedrukt.

Hoe bent u componist geworden? Hoe bent u op het idee gekomen om te componeren?

Ik ben op mijn vijfde begonnen met noten schrijven en op mijn zevende besloot ik dat ik componist zou worden. Soms twijfel ik wel eens. Ik geloof dat er best veel andere dingen zijn naast componeren die ik leuk vind om te doen, maar op de een of andere manier lukt het me niet om er mee te stoppen en geloof ik niet dat ik dat echt ooit zal doen.

Waar komt de titel vandaan?

Titels vind ik soms heel moeilijk en in dit geval kon ik er eerst geen verzinnen. Titels zijn erg handig om spelers en luisteraars een leidraad te geven.

Op welk instrument bent u begonnen met spelen?

Ik begon op orgel en ging daarna verder met piano. Ook heb ik zeven jaar celloles gehad waarmee ik stopte omdat ik thuis niet genoeg studeerde. Aangezien ik piano speel én cello gespeeld heb vond ik het erg leuk om iets te schrijven voor dit album.

Aan welke kant stond u vroeger/nu, Beatles of Rolling Stones?

De Beatles en de Rolling Stones waren voor mijn tijd.

Foto: Hans van der Woerd

Deel 1: Snelle Golven:

Deel 2: Langzame Golven:

https://soundcloud.com/dutch-cello-sonatas/andriessen-duo